Lennartsson tar över

Elfsborg Artikeln publicerades

Jörgen Lennartsson, 46, tar över som tränare i Elfsborg. Vad tycker du om tränarbytet? Är Lennartsson rätt namn för klubben? Diskutera!

Enligt uppgift reser klubbchefen Stefan Andreasson till Oslo för slutförhandlingar i morgon – och presskonferens kommer att hållas i mitten av nästa vecka. ”Vi jobbar givetvis med att lösa tränarfrågan”, säger Andreasson.

När BT redan den 27 oktober berättade om att Elfsborg sökte ny chefstränare var den nuvarande Stabaek-tränaren en av huvudkandidaterna.
Klubben sökte i samma veva svar på hur tränarlegendaren Sven-Göran Eriksson skulle ställa sig till att återvända till Sverige – men när Svennis kontakter kort därpå meddelade att det var utomlands som gällde riktades allt fokus mot Lennartsson.
Den 46-årige tränarprofilen står under kontrakt till och med 2013 – men har enligt uppgift fått tillåtelse att prata med andra klubbar under rådande omständigheter. Han ska redan vara överens med Elfsborg om ett personligt flerårskontrakt och det enda som återstår är att lösa den ekonomiska situationen med Stabaek.
Och där råder mer eller mindre kaos.

Den norska klubben har stora finansiella problem, har permitterat i princip all personal – och nu berättar den senaste rapporten också om uppsagda spelare.
Kort och gott: framtiden där är osäker.
BT har sökt Jörgen Lennartsson utan att lyckas.
Stefan Andreasson vill inte kommentera uppgifterna kring Jörgen Lennartsson, eller för den delen situationen i Norge:
– Jag pratar inte om enskilda namn förrän allt är klart, och det finns ingen anledning att säga så mycket mer om någonting i nuläget. Vi har satt som mål att vara klara med tränarfrågan innan november månad är över och det gäller fortfarande, säger Andreasson.

Med Lennartsson som huvudtränare kommer Elfsborg med största säkerhet att lämna det nuvarande 4-2-3-1-systemet för 4-4-1-1. Två forwards, om än en något mer släpande, är en tydlig riktlinje sett till tidigare uppdrag.

Peter Wettergren, som till nästa år kommer att få en mer markerad tränarroll, bekräftar att han pratat fotboll med Jörgen Lennartsson, men inte om Elfsborg och framtiden:
– Jag känner Jörgen sedan tidigare och vi har pratat fotboll mer än en gång. Men det har inte haft något med framtiden att göra, säger Wettergren.

Hur skulle du ställa dig till Lennartsson som ny huvudtränare?
– Ett intressant namn. En kunnig tränare, med gedigen fotbollsbakgrund.