Keene tränar med Portsmouth

Elfsborg Artikeln publicerades

Han har två år kvar på kontraktet med Elfsborg – men just nu provtränar James Keene, 27, med den engelska League One-klubben Portsmouth.
– Vi får se vad som händer i januari, säger Keene.

Engelsmannen skulle hem till familj och vänner för att fira jul när Portsmouths manager Guy Whittingham hörde av sig.
– Jag känner honom sedan ungdomsåren och han undrade om jag inte ville komma och träna. Jag kollade med Stefan (Andreasson) först, och det var lugnt. Nu har jag kört sedan i tisdags, säger Keene.

Vad tror du om fortsättningen?
– Det har gått bra den här veckan, jag har gjort mycket mål, men än så länge handlar det bara om träning. De är 20 spelare och får inte ta in fler i dagsläget, men skulle det försvinna någon i januari säger de att jag står först på listan av spelare att plocka in.

Den ettrige forwarden fick tidigare i höst beskedet att han inte får fortsatt förtroende i Djurgården – och känner själv att framtiden i Elfsborg är högst osäker.
– Det känns långt ifrån klart att jag får spela i Elfsborg. Stefan Andreasson har hela tiden varit rak och ärlig mot mig, och som läget är skulle det självklart vara ett bra alternativ att flytta hem. League One är en bra liga, och också ett bra ställe att visa upp sig på. Men vi får se, jag ska träna fram till torsdag, sedan får vi se vad som händer efter jul.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger:
– James känner sig för, om han hittar något som passar. Annars börjar han träna med oss 7 januari.