Johan Larsson på väg till Augsburg

Elfsborg Artikeln publicerades

Tyska Augsburg vill värva Elfsborgs succéback Johan Larsson, 22.

Enligt uppgift till BT är Bundesligaklubben färdig med sin scouting – och ser över den ekonomiska situationen.
– Flera klubbar har visat sitt intresse för Johan, några är tyska, säger agenten Patrick Mörk till BT.

Den Kinnafostrade högerbacken var den enda i Elfsborgs trupp som mäktade med samtliga 30 matcher guldsäsongen som gick.
Sedan i fredags gäller välförtjänt semester – och redan i dag bär det av till Monaco för att hälsa på polaren och förre elfsborgaren Emir Bajrami.
– Jag ser fram emot det, lite anda vyer, även om det har varit en väldigt kul tid som varit, säger Johan Larsson.

Elfsborgstränaren Jörgen Lennartssons valde under säsongsöppningen att flytta ner den tidigare yttermittfältaren till backsposition – varifrån han imponerat, inte minst offensivt. Bakom Lasse Nilsson och Stefan Ishizaki är ytterback–Larsson den med mest avslut i laget i år. Klubbar från Turkiet, Holland, Belgien och Tyskland har fått upp ögonen för 22-åringens framfart – och nu talar mycket för en flytt redan i januari.

Enligt uppgift till BT har FC Augsburg (för tillfället nästjumbo i Bundesliga) punktmarkerat Larsson under hösten och på senare tid förhört sig om den privata situationen och framtida önskemål.
– Det där är inget jag vet något om. Jag litar på att min agent har full koll, säger Johan Larsson, som har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Vad vet du om Augsburg?
– Jag har ingen jättekoll, inte mer än att det spelar i Bundesliga och att det är en liga som gått framåt oerhört de senaste åren.

Hur mycket talar för att du lämnar Elfsborg i vinter?
– Ingen aning. För mig är det en enorm morot bara att veta att det finns ett intresse. Hittills har allt handlat om Elfsborg, nästa steg är att komma utomlands, det är ingen hemlighet. Det är något jag drömt om sedan jag var liten.

Agentduon Patrick Mörk och Carl Fhager företräder Johan Larsson. När BT når Patrick Mörk bekräftar han inga namn, men väl ett hett intresse från utlandet:
– Det är många som följer Johan, bland annat några tyska klubbar. Han är en modern ytterback som har framtiden för sig och jag upplever att han får mer uppskattning för sin spelstil utomlands än i Sverige. Här är han obegripligt nog inte med i U21-landslaget längre, säger Mörk.

Tror du att det blir flytt utomlands i januari?
– Det vill jag inte spekulera i. Vad jag vet har vi ännu inte haft någon övergång från allsvenskan till utlandet efter säsongen och det är först i januari en spelare kan bli spelklar. Det är tidigt än.