Jesper Christiansen: "Jag vill hem"

Elfsborg
Elfsborgs frsta trning 2012 med Lennartsson
Elfsborgs frsta trning 2012 med Lennartsson
Foto:

Elfsborg är överens med Kevin Stuhr Ellegaard, 28, att ersätta Jesper Christiansen.

Artikeln publicerades 10 januari 2012.

Den nuvarande Elfsborgsmålvakten är tydlig med att han vill hem – men vet om att det hänger på den eventuella övergången till Odense.

– Jag har sagt är att jag vill närmare mina barn och de finns i Danmark, säger Christiansen till BT.

Han premiärtränade i går med övriga truppen i Sjuhäradshallen – men hade efteråt svårt att svara på om det blir fortsatt satsning i Borås.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer. Jag är fotbollsspelare och det är viktigt att saker och ting blir rätt, men mina barn går i första hand och finns det en möjlighet att komma närmare dem hemma i Danmark har jag sagt att det är det jag vill. Det är tufft om det går en, två, tre eller fyra veckor utan att jag får träffa dem, säger målvaktsstjärnan.

Som BT berättattidigare pågår förhandlingar med Odense – men där danskarna ännu inte svarat på Elfsborgs slutbud på närmare fem miljoner.

– Det där vet jag ingenting om. Jag vet att det förs diskussioner, men litar på att min agent (Mikkel Nissen) ringer om någonting blir klart.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger att bollen ligger hos Odense och att han fortfarande är osäker om det blir affär:

– Jag tycker att vi har haft en bra dialog, men vet inte vart det tar vägen. Det vi har sagt är att om Odense kommer med ett vettigt förslag är vi villiga att släppa Jesper.

Med tanke på situationen, och för att inte hamna i akut målvaktskris, har Elfsborg under några veckor intensivt arbetat på en eventuell ersättare. Enligt uppgifter till BT ska man nu vara muntligen överens med danske Kevin Stuhr Ellegaard om ett flerårskontrakt – bara det att affären Christiansen/Odense landar.

– Jag kan inte kommentera det. Jesper Christiansen är vår målvakt i dag, övriga frågor tar vi om han lämnar oss. Men jag är inte säker på att det blir så, säger Stefan Andreasson.

Kan ni tänka er att sänka prislappen?

– Nej.

Vid sidan om den splittrade familjesituationen har Christiansen, med två år kvar på kontraktet i Elfsborg, sin landslagsplats att tänka på. En bra vår och dansken har goda möjligheter att få följa med Danmark till Ukraina i sommar.

– Det vore en jättegrej och något jag självklart kommer att gå hårt för vilken klubb jag än representerar. Men just nu är det prioritet att kunna tillbringa mer tid med mina barn, säger Jesper Christiansen.

Uppgifter berättar att du skulle kunna ersättas av din landsman Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborg – hur skulle du beskriva honom som målvakt?

– Jättebra. Jag har spelat med honom i landslaget och han har skaffat sig erfarenhet i några större klubbar. Han är jättestor (1,98 cm) och väldigt allround.

BT har sökt Christiansens agent Mikkel Nissen.