IFK tog säsongens första vinst

Häcken fick en smakstart, men det var IFK Göteborg som fick sista ordet.
Nyheter • Publicerad 23 april 2012

Tobias Sana och Stefan Selakovic blev matchhjältar när Göteborg vann med 2–1 och tog säsongens första trepoängare på måndagskvällen.

Men det var Häcken som startade bäst hemma på ett vårsoligt Rambergsvallen. Redan i den femte minuten kom 1–0 efter att mittbacken Mattias Östberg ohotad fick komma högst på en hörna och kunde skarva in bollen vid första stolpen.

Men de firande hemmafansen satte nästan jublet i halsen minuten senare, då IFK Göteborgs Kjetil Waehler fick se sin nick räddad på mållinjen efter att ha fått huvudet på ett långt inkast.

Sedan tog IFK Göteborg tag i taktpinnen, men spelade på tok för långsamt passningsspel för att kunna komma igenom Häckens täta försvarslinje.

I den andra halvleken var det IFK Göteborgs tur att rivstarta. Först hade Robin Söder chansen framför mål, men hann inte få ordning på fötterna.

Efter 67 minuter kom målet som vände matchen då Tobias Sana kvitterade efter fint växelspel med Pontus Farnerud.

Sedan kom även vinstmålet när Stefan Selakovic säkert förvaltade en straff fem minuter före slutet.

Häcken forcerade hårt på slutet, men IFK höll undan och kunde inkassera säsongens första vinst i allsvenskan.