Elfsborg upp i serieledning efter en makalös fullträff från Ishizaki

Elfsborg Artikeln publicerades

Elfsborgs Stefan Ishizaki nätade från drygt 60 meter i bortamatchen mot Örebro. Målet betydde 1–0. Se tv-klipp och läs liverapporteringen längst ned i artikeln!

Västgötarna ökade senare till 2–0 och övertog därmed serieledningen i allsvenskan.

– Århundradets mål, jublade Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson när han klappade om Ishizaki.

Ordet långskott fick en ny betydelse på Behrn arena när Örebro tog emot Elfsborg. Efter drygt fem minuter drog Stefan Ishizaki till på volley från egen planhalva och fick till sin lycka se bollen segla in över och vid sidan av hemmamålvakten Tomer Chensinski.

– Jo, jag såg att han var långt ut eftersom han rensade undan en djupledsboll från oss. Så jag provade att skjuta och fick bra träff, sade Ishizaki.

– Jag gjorde mål från halva plan borta mot Halmstad en gång men det var nog mer en målvaktstavla, fortsatte han.

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson var lyrisk.

– Glöm alla mål Torbjörn Nilsson och Gunnar Nordahl gjort. Detta var århundradets mål, århundradets mål, sade han upprymt.

Ohotad seger

Lennartsson fick från bänken se sitt lag plocka tre enkla poäng, segern var aldrig hotad. Elfsborg stoppade enkelt hemmalagets försök till attacker och kunde vunnit med större siffror.

– Nu när vi vunnit tre raka matcher så känns det riktigt bra. Det är en sådan här start på allsvenskan man alltid hoppas på, sade Ishizaki.

– Efter tränarbytet har vi fått det ännu mer inpräntat att det är viktigare att ta tre poäng än att spela snyggt. Ändå tycker jag att vi borde bli ännu lite bättre på att spela av matcher när vi har ledningen, fortsatte han.

Ishizaki byttes ut efter 50 minuter. Mest en säkerhetsåtgärd.

– Jag har kört ganska mycket styrketräning och kände mig lite väl stel för att kunna fortsätta.

ÖSK på jumboplats

Örebro är nu sist i allsvenskan med tre poäng, enda laget som inte vunnit någon match under säsongen.

– Vi hade en del skador och avstängningar och saknade en ledare på planen. Tyvärr kom vi inte upp i nivå för att kunna hota ett lag som Elfsborg, sade Örebros tränare Sixten Boström.

– Det som var positivt var att vi hade sju spelare födda på 1990-talet på planen samtidigt. För oss gäller det att jobba vidare, jag är säker på att första segern kommer snart, fortsatte Boström som fått ganska mycket att tänka på.