Elfsborg-Gais 3-0

Elfsborg Artikeln publicerades

Elfsborg spelade sin första träningsmatch efter sommaruppehållet på Havsvallen i Smögen. Gais stod för motståndet. Matchen slutade 3-0. Läs matchrapporteringen här!

*** BT:s sportkrönikör Jan Hansson lämnade rapporter och gav måluppdatering från matchen.***

– De är mycket nöjda efter tre dagars läger här uppe som avslutades med den här matchen, avrundar Jan Hansson.

90) SLUT!Matchen slutade 3-0 till Elfsborg.

– Elfsborg var klart mycket bättre än Gais. Det blev lite rörigt i sista halvlek – totalt byttes sex spelare ut – och då blir det så.

85) MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

En av inhopparna, Per Frick, hade varit inne i bara tre minuter när han satte 3-0, i en snäv högervinkel mellan benen på Gais målvakt.

75)Med en kvart kvar att spela har det inte hänt mycket sedan pausen.

– Det har varit lite sömnigare i andra halvlek. Elfsborg har bytt ut fyra spelare och det är lite mer oreda i laget. Gais har haft en del chanser men inte lyckats. Det är helt klart att Elfsborg är det bättre laget.

45) Paus.Precis innan pausen hade Niklas Hult ett ribbskott.

32) MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 2–0. Amadou Jawosätter tvåan efter ett mönsteranfall!

– Ett mycket vackert mål efter det bästa anfallet hittills. Lasse Nilsson löper i djupled och får en perfekt boll. Han spelar bakåt till Viktor Claesson som förlänger till Amadou Jawo. Anfallaren placerar kallt in bollen i mål, säger Jan Hansson och fortsätter.

– Just den typ av spelvändningar som Elfsborg gjort så bra under våren. Väldigt skickligt.

26)Hansson:

– En jämn och trevlig match. Gais har haft ett par hyfsade chanser men inte lyckats få dit den. Elfsborg har inte skapat särskilt mycket efter målet men håller ihop spelet bra.

– Man märker att det inte är hundraprocentig laddning – det är lite "sommarfotboll". Värmen är tryckande.

Någon som har utmärkt sig i Elfsborg?

– Nja, inte direkt. Ishizaki bildar innermittfält med Rohdén, då både Svensson och Hiljemark är borta. "Ishi" ser ut att trivas där.

5) MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 1–0. Stefan Ishizakiger Elfsborg ledningen. Vilken drömstart för Elfsborg!

Jan Hanssonom målet:

– "Ishi" får på en riktig kanon från 20 meter. Bollen går över målvakten – som är chanslös – och upp i nättaket. Mycket snyggt och en härlig inledning för Elfsborg.

1)Matchen är igång (15.00).

Elfsbors lag:Kevin Stuhr Ellegaard – Johan Larsson, Jon Jönsson, Joachim Jörgensen, Andreas Klarström – Viktor Claesson, Stefan Ishizaki, Marcus Rohdén, Niklas Hult –Lasse Nilsson, Amadou Jawo

Avbytare: Andreas Andersson (mv), Sebastian Holmén, David Elm, Adam Lundqvist, Per Frick, Kalle Pettersson, Calle Wede,

***

Läget i laget

Tränare, Jörgen Lennartsson:

– Vi har haft ett bra läger på Smögen, med fint väder och en härlig stämning. Det blir en viktig match eftersom det är vår enda under uppehållet och blir en avslutning på lägret. Vi har tränat hårt och tufft fysiskt men nu är det viktigt att komma igång och känna på matchtempo igen. Gais är ett bra lag att möta eftersom det dröjer ett bra tag innan vi möter dem i allsvenskan.

Skador/frånvaro

Oscar Hiljemark (fot), Daniel Mobaeck (knä), Andreas Augustsson (knä), Skuli Jon Fridgeirsson (höft), Stefan Larsson (hälsena) och Muhammed Abdulrahman spelar inte. Även osäkert om Niklas Hult spelar. Anders Svensson har EM-uppehåll. Tre spelare från U21 stärker upp truppen; Sebastian Holmén, Adam Lundqvist och Calle Petersson.

BT:s tips

Trots många skador vinner Elfsborg med 2–1.