Elfsborg efter förlusten mot Dacia: "Vi ska avgöra på hemmaplan"

Elfsborg Artikeln publicerades

En tung frispark gav förlust med 0-1 på bortplan mot Dacia. Men Elfsborgs plan kvarstår.

– Vi ska avgöra på hemmaplan. Det har vi sagt hela tiden, säger forwarden Lasse Nilsson efter europa league-förlusten.

I den 32 matchminuten fick Dacia Chisinau en frispark från ungefär 25 meter. Ett halvfarligt läge.

Men hemmalagets Maxim Mihaliov förvaltade frisparken bra, träffade bollen perfekt och skruvade in den stolpe in bakom Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

– Han fick en drömträff och det var svårt för oss att göra något åt det. Men vi visste att Dacia inte skulle få några farliga chanser efter det. I alla fall inga chanser på spelmål, säger Lasse Nilsson.

Och visst blev det som Nilsson förutspådde. Det moldaviska topplaget var egentligen aldrig särskilt nära att hitta målet i den andra halvan. Nej, under andra halvlek var det framför allt Elfsborg som kom till farliga lägen. Men skärpan i avsluten fanns aldrig riktigt där hos Boråslaget.

– Vi har många bra chanser. Niklas (Hult) kommer fri med keepern två gånger till exempel. Men det var en väldigt tillknäppt tillställning. Vi räknade inte med att åka ner hit och vinna med fyra mål. 0-0 hade varit ett bra resultat, säger NIlsson.

Vad måste ni göra bättre?

– Det tycker jag inte vi ska spekulera i så mycket. Det viktiga är att vi fokuserar på vad som kan bli bättre tills när vi möts på hemmaplan. Vi kommer att måste ta vara på våra chanser bättre. Men europa league är inte som att spela i allsvenskan. Det är otroligt stor skillnad på hemma- och bortamatcher.

Men Lasse Nilsson hänger inte läpp över förlusten. Han menar att förutsättningarna för Elfsborg fortfarande är mycket goda.

– 1-0 är absolut överkomligt. Vi ska avgöra på hemmaplan. Det har vi sagt hela tiden. I den här matchen var det vi som skapade chanser. Vi jobbade och slet och det hade lika gärna kunnat bli lika. Dacia skapade egentligen ingenting förutom frisparken, säger Lasse Nilsson.

Returmötet mellan lagen spelas torsdagen den 26 juli på Borås Arena.