Andreas Augustsson vill tillbaka till Elfsborg

Elfsborg Artikeln publicerades

Andreas Augustssons Danmarksäventyr närmar sig ett slut.
Nu öppnar mittbacken för en återkomst i Elfsborg.

– Vill Elfsborg ha mig är jag intresserad. Jag har aldrig varit bättre än nu, säger han.

Augustsson, 33, lämnade Elfsborg för snart två år sedan. Den skånske mittbacken sa redan då att han hade för avsikt att inom några år återvända till den nybyggda villan i Sandared.
– Min lilla dröm är att jag är tillräckligt bra för att komma tillbaka och spela någon säsong i Elfsborg, sa han i en BT-intervju då.

Nu har han ett halvår kvar på kontraktet – och mycket talar för att han och familjen flyttar tillbaka till Sjuhärad i sommar.
– Villan är uthyrd fram till sommaren, men sedan är det fritt fram.

Uppfylls din ”lilla dröm” om att spela i Elfsborg då igen?
– Jag är bättre än någonsin och får jag vara fortsatt skadefri känner jag att jag har några år till på hög nivå. Om Elfsborg vill ha mig är jag naturligtvis intresserad. Jag hade en fantastisk tid i klubben, men det är för tidigt att säga vad som händer i sommar. Jag är öppen för allt.

Augustsson är lagkapten i Horsens och har hyllats i lokal media samt lovordats av Horsens tränare Johnny Mølby efter att ha tagit upp laget i högstaligan.
– Han säger att han är väldigt nöjd med hur jag spelar nu. Jag hade som mål i division ett att träna stenhårt för att vara redo för superligan. Nu känner jag att det gett resultat. Såhär stabil har jag aldrig varit.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson gläds med Augustssons framgångar i Danmark, men är förtegen vad gäller framtiden.
– Jag har träffat Andreas när han varit i Borås och vi håller koll på honom.

Är det aktuellt att locka tillbaka honom till Elfsborg igen?
– Vi har kommit igång med arbetet för att se över vad vi behöver inför nästa säsong, men det är upp till Magnus Haglund att avgöra.

Tycker du att ni behöver mittbacksförstärkning?
– Det vill jag inte kommentera.