AIK: Bojan har inte bara mål i mun

Elfsborg Artikeln publicerades

Som tv-expert låter han ofta munnen tala.

Nu ska Bojan Djordjic visa att även kan skapa rubriker på fotbollsplanen.

Bojan Djordjic flyttade till Sverige 1992. Samma år vann AIK allsvenskan. Han flyttade utomlands som ungdomsproffs 1998. Samma säsong vann AIK återigen allsvenskan. Nu hoppas Bojan Djordjic att hans tillbakaflytt till Solna skall betyda att AIK ännu en gång står som svenska mästare.

– Det vore väl logiskt eller hur? säger han.

Ungdomsproffs
Bojan, känd från TV som fotbollstyckare och som en av våra mest framgångsrika ungdomsproffs, beslutade sig i höstas, efter ett par turbulenta säsonger i engelska Plymouth, att flytta hem för att få lugn och stabilitet i sitt fotbollsliv.

– Då AIK varit klubben i mitt hjärta ändå sedan jag flyttade hit 1992 så var förstås valet givet, om klubben ville ha mig förstås, säger han.

Solnaklubben tvekade aldrig när de fick höra att Bojan Djordjic ville återvända. En mittfältare av hans kaliber tackar man inte nej till.

Längtade hem
Det som fick Bojan att längta hem igen var säsongerna i Plymouth en klubb som spelar i den näst högsta ligan.
– Tiden i Plymouth var inte rolig alls. Det berodde på att jag inte kom överens med tränaren Ian Holloway. Till slut enades vi om att jag fick lämna klubben 10 månader i förtid och det kändes helt rätt, säger Bojan.

Det var där AIK kom in i bilden.
– Även om det inte var något lätt beslut att flytta hem så insåg jag att jag inte hellre kunde hålla på som jag gjorde. Skall jag utvecklas som spelare så måste jag få spela i en klubb där jag känner mig harmonisk. Och det gör jag i AIK, säger Bojan.

Jan Nicklasson