Ekonomi

Framtidens internet-handel i fokus på Åhaga

Borås Artikeln publicerades
Malin Korander och Natalie Palapela, läser till e-handelsutvecklare och se e-handelsmässan på Åhaga som en bra möjlighet till att lära och knyta kontakter.
Foto:Gabriel Tjulander
Malin Korander och Natalie Palapela, läser till e-handelsutvecklare och se e-handelsmässan på Åhaga som en bra möjlighet till att lära och knyta kontakter.

Snart är det färdighandlat i butik. I alla fall om vi ska tro Marian Salzman från Havas PR North America som gästade e-handelmässan på Åhaga under torsdagen.

Det var framtidens handel som stod i fokus när Post Nords e-handelsmässa gick av stapeln.

Hur vi handlar i dag och hur affärerna ska får oss att handla mer var två diskussionsämnen som var på tapeten under torsdagen.

Marian Salzman, trendspanare och författare från företaget Havas PR North America var en av flera experter som hade bjudits in.

Hon menar att butiken, som vi känner den i dag, är på väg bort.

– Själva köpandet av varor kommer, i framtiden, helt och hållet att flytta in på nätet. Det enda du kommer att göra i butiken är att prova kläder och få hjälp av personal vars enda uppgift är att ge dig en bra upplevelse av ditt handlande, berättar Marian Salzman.

Något som märktes tydigt på mässan var att e-handeln är något som har och kommer att göra ett stort avtryck på marknaden, för hela Lokverkstan var fylld av entusiastiska besökare.

Malin Korander och Natalie Palapela från Högskolecentrum Bohuslän hade länge sett fram emot mässan.

– Det är jättehäftigt att få komma hit och träffa de riktiga proffsen inom e-handel, säger Malin som läser till e-handelsutvecklare.

De båda tycker att alla de nya tankarna som delas på mässan är en liten revolution inom handeln.

– Vi handlar på ett annat sätt i dag, och det är mycket viktigt att våra butiker hänger med i den rikting som e-handeln är på väg, avslutar Natalie.