Ekonomi

Borås: Tar över och jättesatsar – så ska bowlinghallen renoveras

Borås Artikeln publicerades
Christian Flodin och Mattias Lindström tvekade inte att ta över bowlinghallen.
Foto:Kajsa Kettil
Christian Flodin och Mattias Lindström tvekade inte att ta över bowlinghallen.

Borås bowlingcafés ägarduo Christian Flodin och Mattias Lindström har köpt bowlinghallen Superbowl på Katrinedal.

Allt har gått väldigt fort. För två veckor sedan kontaktade konkursförvaltaren till bolaget Svenska superbowl Christian Flodin och Mattias Lindström och frågade om de var intresserade av att köpa den del av verksamheten som rörde bowling.

Som BT har berättat tidigare ingick restaurangen The factory i bolaget Svenska superbowl. Restaurangen lades ner i mitten av augusti, och för en månad sedan försattes ägarbolaget till The factory i konkurs. Dock ingick inte bowlingverksamheten i konkursen, så för Flodin och Linström handlade erbjudandet om att ta över en befintlig rörelse.

De tvekade inte.

– Jag har växt upp i den här hallen. Min pappa spelade här och jag sprang omkring här från det att jag var tre, fyra år, säger Mattias Lindström och ser sig om i den nyförvärvade hallen.

I måndags, en dryg vecka efter att erbjudandet kom, var kontraktet påskrivet och nycklarna deras. Ett par dagars storstädning senare tog de emot sina första gäster, och verksamheten rullar på som tidigare. Men de nya ägarna har satt upp tydliga mål för framtiden.

– Nästa sommar renoverar vi ordentligt här. Alla ytskikt ska bli nya och allt ska bli fräscht fast med vintagekänsla genom att vi behåller originaldetaljer som klotreturerna som är från 1965, säger Christian Flodin.

I satsningen ingår även en ombyggnad av restaurangen, som ska bli dubbelt så stor och rymma uppåt 200 gäster.

Innan de nya ägarna tog över saknade bowlinghallen Superbowl serveringstillstånd under ett år. Direkt efter övertagandet skickade Mattias Lindström och Christian Flodin in en ansökan om utskänkningstillstånd, och de hoppas på besked inom en månad.

Samtidigt som allt i Katrinedals bowling på sikt ska bli nytt vill de behålla den anrika hallens känsla. Efter elva år som bowlinghallsägare känner de att de vet vad bowlare vill ha. Fler banor är ett av behoven de ser i Borås, och därför har de sedan tidigare planer på att bygga ut Borås bowlingcafé. Nu skjuts utbyggnaden framåt för att ge företräde för den nya hallens ansiktslyftning.

– Nu är cirkeln sluten. Det var här på Katrinedals bowling vi lärde oss älska bowling, det var här vi lärde känna varandra och bestämde oss för att köpa Borås bowlingcafé, säger Christian Flodin.