Debatt

Vi vill motverka splittringen

Debatt Artikeln publicerades

Svar till Demokratisk liberal, BT 7/8.

Demokratisk liberal vill att jag ska motivera varför Medborgerlig Samling (MED) är ett bättre alternativ att lägga rösten på i höstens val. MED är inte ett invandringsfokuserat parti, vi har ett omfattande integrationspolitiskt och migrationspolitiskt program.

Men låt oss inte fastna i asylpolitiken, vi kan vara överens om att det har varit och är stora brister på båda områdena och MED har konkreta förslag för att komma tillrätta med situationen.

Hur Demokratisk Liberal lyckades tolka in att MED försöker undergräva förtroendet för klimatforskningen i min insändare är för mig en gåta.

MED vill åtgärda miljöfrågorna i ett globalt perspektiv och göra insatser för att minska vår miljöpåverkan totalt sett, inte bara stirra blint på Sveriges utsläpp. Detta har även miljörörelsen uppmärksammat, varför Miljöpartiet nu börjar tala om att vi behöver få ned Sveriges totala konsumtionsutsläpp – till skillnad mot oss saknar tyvärr deras klimatfärdplan några reella åtgärder för att få ned dem.

Vi kan och vi ska ställa krav på att det vi importerar tar hänsyn till miljön även där det produceras. Vi vill ha en politik i samklang med industrin, utan en livskraftig industri kommer vi inte att ha resurser att satsa på riktig miljöpolitik. Med riktig miljöpolitik menas då inte subventioner till elcyklar.

MED är det enda alternativet för de väljare som vill motverka splittringen i Sverige. Vi skulle aldrig kunna tänka oss att stå tillsammans med andra partiledare och håna en uppblåsbar grå elefant som ska föreställa Jimmie Åkesson (SD). Här står alltså företrädare för alla partier i riksdagen och talar om allas lika värde tillsammans med en elefant föreställande den partiledare som inte fick någon inbjudan.

Medborgerlig Samling respekterar väljarnas utslag och får vi förtroende att ta plats i Sveriges riksdag kommer vi att samtala med alla andra partier, både Sverigedemokraterna och de andra sju som skämt ut sig.

Per Lindström, Medborgerlig Samling, kandidat till riksdagen

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.