Debatt

SD vill öka tryggheten i Borås

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Borås stad kan göra mycket mer för att stärka tryggheten, anser SD.

Två viktiga begrepp för oss sverigedemokrater är trygghet och tradition. Politik handlar om prioriteringar och vi sverigedemokrater prioriterar en trygg och säker stad för såväl unga som gamla. Vi ser att nyckeln till framgång i livet ligger i ett tryggt hem, en trygg uppväxt och en trygg ålderdom – i en trygg, offentlig miljö. Det är av den orsaken som vi prioriterar tryggheten och välfärden i vår budget.

I Borås kommun vill vi att arbetet ska inriktas på förebyggande åtgärder, bland annat belysning i otrygga miljöer och flera patrullerande väktare. Vi vill också tillämpa övervakningssystem på allmänna platser som är särskilt utsatta för kriminalitet och organiserad brottslighet.

Borås stad kan göra mycket mer för att stärka tryggheten och säkerheten än vad som görs i dag. Många år av försummelse från de styrande rödgröna och tidigare den borgerliga alliansen ser vi i dag resultatet av med bland annat ökad gängkriminalitet, våld och otrygghet i Borås. Detta vill vi ändra på.

Vi Sverigedemokrater ser framför oss snabba kortsiktiga lösningar i kombination med etablerade långsiktiga handlingsprogram som åtgärder för ett tryggare och säkrare Borås. Detta vill vi göra genom att:

* Införa kameraövervakning på brottsutsatta platser.

* Anställa trygghetsvakter vars uppgift är att stödja rättsväsendet.

* Stödja och följa upp den lokala brottsofferjouren.

* Utbilda och ge stöd och uppmuntran till nattvandringsgrupper.

* Utveckla Centrum för kunskap och säkerhet (CKS) i Borås.

* Allt fusk med föreningsbidrag ska polisanmälas.

* Kommunala bidrag ska enbart gå till föreningar vars syfte är förenligt med det demokratiska samhällets värderingar.

* Vi ska motarbeta all form av extremism.

* Asylsökande över 18 år ska anvisas åter till Migrationsverket.

Olle Engström, kandidat till kommun- och regionfullmäktigen, SD Borås

Jonas Ellerstrand, kandidat till kommun- och regionfullmäktigen, SD Borås

Kristian Silbvers, kandidat till kommun- och regionfullmäktigen, SD Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.