Debatt

Lyssna till alla missnöjda väljare

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson / TT

Det är uppenbart att det krävs nya grepp, en annan taktik och sakliga argument för att bemöta SD, anser Anneli Pilelund.

Hur lång tid ska det ta för S, C och L med flera innan de inser att taktiken de använder sig av inte ger önskat resultat? Enligt en opinionsundersökning förra veckan så har SD ökat mest av alla.

Är det inte dags att lägga örat mot marken och lyssna in vad över en miljon missnöjda och rädda väljare har att säga?

Det är uppenbart att det krävs nya grepp, en annan taktik och sakliga argument för att bemöta SD och förhoppningsvis åstadkomma en lösning i regeringsfrågan. Så här kan det inte fortsätta hur länge som helst.

Apropå främlingsfientliga partier så har Sannfinländarna i Finland (liknar SD) varit i regeringsställning under ett antal år.

Dock var deras väljare missnöjda med vad de kunde uträtta och till följd av detta delades partiet i två falanger och enligt dagens mätningar skulle båda falla ur den finska riksdagen i nästa val. Så kan det gå för enfrågepartier.

 

Anneli Pilelund

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.