Debatt

Liberalerna och Centerpartiet beroende av V i Borås

Debatt Artikeln publicerades

Svar till Anna Svalander (L), BT 11/10.

Anna Svalander (L) menar att det saknas mandat för ett alliansstyre i Borås samtidigt som hennes egna alternativ saknar samma mandat hon talar om. Det är tydligen acceptabelt att ingå i en minoritetskonstellation med Socialdemokraterna, men inte med Alliansen. Detta är oerhört intressant.

Svalander fortsätter med att försöka problematisera att vi under den gångna mandatperioden röstat med olika block. Detta är en självklarhet då vi varken delar Alliansens eller de rödgrönas åsikt i alla frågor. Hade det funnits ett intresse i hur vi resonerar i olika frågor så finns vi ett samtal bort.

Det är en självklarhet att våra förtroendevalda inte skall rösta på samma sätt i alla nämnder, då vi tar ställning till frågor ut-ifrån respektive nämnds ansvarsområde. På samma sätt har allianspartierna och de rödgröna arbetat historiskt.

Anna Svalander menar att hennes partis handlande inte har gett Vänsterpartiet en vågmästarroll, samtidigt som hon själv bekräftar denna vågmästarroll i nästa stycke. För det är tack vare Vänsterpartiet och detta partis hållning i sakfrågor som föranleder att oppositionen i Borås troligtvis inte kommer samverka i någon fråga. Då minoritetsalternativet som avser styra i Borås utgår från att Vänsterpartiet inte kommer att rösta med övriga oppositionspartier, så innebär detta ett beteendefenomen som är återkommande. Detta är även definitionen av ett beroende. Således är Liberalerna och Centerpartiet beroende av Vänsterpartiet under den kommande mandatperioden för ett styre av staden.

Slutligen menar Anna Svalander att vi är besvikna för att vi inte fått en vågmästarroll. Vi är och kommer att vara besvikna varje gång vår politik inte blir den som präglar staden och Sveriges utveckling.

Besvikelsen över att Liberalerna och Centerpartiet ger makten till Socialdemokraterna ligger dock inte hos oss, den besvikelsen ligger hos alla de väljare som röstade för ett alliansstyre.

Andreas Exner (SD)

Kristian Silbvers (SD)

Björn Qvarnström (SD)

Crister Spets (SD)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.