Debatt

Hur ska Säs bryta negativ spiral?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Andreas Carlsson

Det är bråttom att vända den aktuella situationen innan den havererar totalt, skriver Trogen sjuksköterska på Södra Älvsborg sjukhus.

På Borås sjukhus har vi i dag inte tillräckligt med vårdpersonal för att kunna öppethålla det vårdplatsbehov som finns, då flera vårdavdelningar har fått stänga. Detta på grund av att vi saknar sjuksköterskor och undersköterskor.

Vad leder det till? Avdelningarna överbeläggs dagligen, vilket ger en ohållbar arbetsmiljö. Risken för patientskador ökar. Planerad vård ställs in.

”Kravet är en normal arbetsbelastning och lön där vi värderas utifrån det arbete vi utför.”

Personalen som är kvar söker sig till andra arbetsgivare som erbjuder bättre arbetsvillkor och samma eller högre löner. Kvarvarande personal går ännu mer på knäna.

Få eller ingen söker våra vakanta tjänster på grund av ovanstående.

Vi sjuksköterskor och undersköterskor som är kvar och vill vårda sjukhusets patienter, kravet är en normal arbetsbelastning och lön där vi värderas utifrån det arbete vi utför.

Hur löser ni i sjukhusledningen det? Hur löser ni politiker det?

Det är bråttom att vända den aktuella situationen innan den havererar totalt.

Trogen sjuksköterska på Södra Älvsborg sjukhus

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.