Debatt

Gorillor i centrum?

Stadsmiljön Artikeln publicerades
Boråsare?
Foto: ROLAND JOHANSSON / TT
Boråsare?

I Borås centrum lyder djungelns lag, menar Anders Frihamn.

Jag undrar om man kan orosanmäla djur? För det verkar som om Borås djurpark har ett stort hål i staketet.

Jag misstänker nämligen att en grupp gorillor varje helg tar sig in till mitten av centrum där de sedan för ett väldigt liv när de ska jämföra bananer och utmärka sina revir. Något som uppenbarligen gillas av de schimpanser som också har lyckats rymma, vilket de gärna utrycker genom höga skrik, gärna så sent på natten som möjligt.

Jag förstår att djurskötarna har fullt upp. Det är antagligen de som står utanför Grand och väntar, och när de ser något de kan fånga ger de så klart fullgas, helst med stereon i botten och mot enkelriktat. Säga vad man vill men de har åtminstone placerat sig strategiskt, intill utfodringsstället i korsningen Hallbergsgatan-Lilla Brogatan där flocken tycks dröja kvar ibland så sent som till klockan halv fyra. Avslutningsvis brukar det utstötas några sista, desperata parningsrop, möjligtvis lite småbråk om diverse överblivna bananer, men sedan blir det lugnt.

Inte för att klaga, men borde inte hålen i stängslen lagas bättre? För i stadens centrum lyder uppenbarligen djungelns lag.

Anders Frihamn