William Petzäll hittad död i lägenhet i Varberg

Borås Artikeln publicerades

Riksdagsledamoten William Petzäll hittades på lördagen död i en lägenhet i Varberg.

Via Svenska Brukarföreningen Anhöriga bekräftade 24-åringens familj att det var han som hittats död.
–Ja, jag har fått det från hans anhöriga som vill att vi ska förmedla beskedet, säger föreningens ordförande Agneta Söderlund till BT.

Det var strax före klockan 16 som polisen kallades till lägenheten i centrala Varberg efter att ambulanspersonal påträffat honom livlös. Läkare som kallades till platsen konstaterade att han var död.
–Lägenheten är tills vidare avspärrad för teknisk undersökning, men för närvarande har vi inget som tyder på att mannen utsatts för något brott. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att fastställa dödsorsaken, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen.

Petzäll valdes in i riksdagen för Sverigedemokraterna 2010, men redan året efteråt lämnade han partiet och satt kvar i riksdagen som politisk vilde. Han har längre kämpat med svåra missbruksproblem.
– Jag har följt William länge och han ju också bloggat på vår hemsida om sin situation och sin kamp för att få behandling, säger Agneta Söderlund.

Petzäll, som tidigare bott i Borås, valdes in i riksdagen för Sverigedemokraterna 2010. Men redan året efteråt lämnade han partiet och satt kvar i riksdagen som politisk vilde.
Hans drogproblem har inte varit någon hemlighet. Det var han själv som gjorde offentlighet åt dem och efter avhoppet från Sverigedemokraterna förklarade riksdagsledamoten att drog- och narkotikapolitik skulle bli hans hjärtefråga.