Webb-tv: Bäckäng tog hem Skolkampen

Borås Artikeln publicerades

Stämningen i Boråshallen var bättre än på en Elfsborgsmatch och humöret var på topp när Bäckäng för tredje året i rad gick segrande ur kampen mot Teknis.

– Det är helt sjukt! Jag trodde aldrig att vi skulle vinna tre år i rad, säger en svettig Adam Rångemyr i Bäckängs lag.

Kampen mellan Bäckängsgymnasiet och Sven Eriksonsgymnasiet, Teknis, var hård och jämn. Precis lika hård var kampen om läktarna där båda lagen visade upp stora tifon. Teknisterna var klädda i vita togakläder och bäckängiterna i rött och de hårda orden haglade mellan läktarna.

– Det var ett bra arrangemang från Teknis sida och det är bara att tacka, säger Adam Rångemyr.

Kamp i sju grenar
Lagen kämpade i sju grenar varav en kunskapstävling där en elev från varje skola fick göra ett matteprov.

Första grenen var attackboll, en mycket fysisk gren där laget som anföll skulle stoppa bollar i utplacerade korgar. Allt var tillåtet när det gällde att försvara sig. Attackbollen vanns av Teknis och gav dem fem poäng.

Såpabandy stod näst på schemat och det var många som drattade omkull på den hala presenningen till publikens glädje. Bäckäng vann grenen med 4–1 och kammade hem ytterligare fem poäng.

Efter såpabandyn fortsatte man tävla på det hala underlaget i en såpadragkamp som Teknis drog hem.

De övriga grenarna var Plankan och Holmgång som båda vanns av Bäckäng.

Ställningen inför den avgörande hinderbanan var 17–12 för Bäckäng som därmed fick ett försprång på femton sekunder.

Hinderbanan var ingen traditionell hinderbana. Den största delen av banan bestod nämligen i att äta utlagda köttbullar, kex och skumtomtar. Därefter skulle lagen fylla en hink med vatten och det enda de hade till hjälp var munnen.

Ett evigt firande
Bäckäng ledde stort under det momentet men råkade sedan välta sin vattenhink och förtvivlan lyste ur de tävlandes ögon. Trots det fyllde de sin hink först och kunde jublande springa i mål.

– Nu återstår bara oändligt firande i evighet, säger Adam Rångemyr.

Anna Claesson