Villa helt övertänd - en person förd till sjukhus

Mark Artikeln publicerades

Under lördagsmorgonen började en villa utanför Hyssna att brinna kraftigt. En man i 60-årsåldern flydde lågorna och fördes till sjukhus för vård.

I nuläget rubriceras händelsen som mordbrand.

Tidigt under lördagsmorgonen kom ett larm om en villabrand i Lövelid, norr om Hyssna.

En person ska ha befunnit sig i huset men som tur var lyckades personen ta sig ur huset. Branden misstänks ha startat i pannrummet.

– Personen är en man i 60-årsåldern, han är förd till sjukhus då han tros ha andats in rök, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Foto: Joakim Eriksson

När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan helt övertänd.

– Det rör sig om en enplansvilla. Vi riktade in oss på att försöka rädda garagebyggnaden, säger Niklas Ignell inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Fanns det några andra byggnader i närheten?

– Nej, det finns inga andra hus i området förutom garaget.

På morgonen fanns enheter från Skenes och Fritslas räddningstjänst på plats. De hade ingen större förhoppning om att kunna rädda huset.

– Det brinner så kraftigt så vi lät huset brinna ner, säger Nikas Ignell.

En man lyckats fly från lågorna, han vårdas nu på sjukhus.
Foto: Joakim Eriksson
En man lyckats fly från lågorna, han vårdas nu på sjukhus.

Enligt polisens presstalesman Peter Adlersson lämnade polisen platsen före nio-tiden på lördagsmorgonen och de kommer spärra av platsen och påbörja en teknisk undersökning när olycksplatsen svalnat för att ta reda på vad som kan ha orsakat branden.

Vid två-tiden meddelade polisen att de ännu inte åkt tillbaka till platsen.

– Det kommer nog dröja ett tag till, säger Adlersson.

I dagsläget rubriceras händelsen som mordbrand.

BT har varit i kontakt med Säs som inte har några uppgifter att lämna ut gällande mannens hälsotillstånd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.