TV: Se monsterrekordet i Borås – profilen trycker i sig 130 sushibitar

Borås Artikeln publicerades

Hälsocoachen Isak Melin, 26 år, i Borås har ätit en 4,5 kilo tung hamburgare. Sedan i lördags har han även rekord i att stoppa i sig sushi.

På lördagen dukade sushikockarna på en sushirestaurang i Borås upp 150 bitar sushi och efter en timme och 20 minuter tog det stopp. Då hade Isak Melin lyckats äta upp 130 av bitarna. Såvitt han vet ingen tidigare lyckats äta mer än 70 bitar, så han har passerat det gamla rekordet med god marginal.

Första frågan BT ställer dagen efter sushirekordet är given:

Hur mår du i dag?

– Jag mår faktiskt riktigt bra, säger Isak Melin. Jag mår bättre än jag gjorde efter hamburgarrekordet. Trots alla kolhydrater är tydligen sushi snällare mot kroppen.

Isak Melin är redo att ta itu med de 150 sushibitarna. När han avslutade rekordinsatsen hade han fått i sig 130.
Foto: Peter Lindgren
Isak Melin är redo att ta itu med de 150 sushibitarna. När han avslutade rekordinsatsen hade han fått i sig 130.

Sushin var av alla möjliga olika sorter för att rekordet skulle kunna anses vara rättvist.

Isak Melins rekordätande inleddes förra året.

– Jag var inne på en hamburgerrestaruang och såg en griffeltavla där de hade skrivit upp namn på de personer som hade ätit störst hamburgare och antog utmaningen. Efter rekordet har jag varit på 12–14 olika restauranger och ätit stora hamburgare. Mitt rekord är 4,5 kilo.

Sushi har han inte ätit så ofta tidigare.

– Jag började prata med personalen på sushirestaurangen och de tyckte att det var en kul idé. De ställde upp med sushin och jag behövde bara äta.

Vad blir nästa rekordförsök?

– Jag är inne på att äta en väldigt stor pizza, klassen över familjepizza. Det gäller bara att hitta någon som bakar så stora pizzor. Men jag är inte säker på att jag kommer att må lika bra då som efter sushin. Det är inte riktigt lika lättsmält.