Rörigt mellan fotbollssupportrar och bilist

Borås. Artikeln publicerades

Tumult uppstod mellan fotbollssupportrar och en kvinna och en man som var ute med bilen.

Två polisanmälningar har upprättats: Den ena för skadegörelse på bilen och den andra för vårdslöshet i trafiken och kroppsskada.

Det var strax innan klockan 16 på söndagen som en kvinna och en man var på väg hem med bilen från stan. Vid Allégatan i höjd med Brasseriet var vägen kantad av fotbollsupportrar. Ett mindre tumult uppstod och bilen kvinnan körde fick bucklor på sig. ……

– Vi kör in sakta och rätt var det är så börjar de sparka och banka på bilen, säger mannen som var medpassagerare i bilen till BT.

Nu har de båda lämnat in en anmälan om skadegörelse. Mannen berättar vidare att han vid ett tillfälle klev ut ur bilen men att en av poliserna som befann sig på platsen sagt att han skulle sätta sig igen och åka vidare.

– Det var ungefär femtio personer som ockuperade i stort sett hela Allégatan. De flesta var dyngraka och kunde inte stå på benen ens. Jag har aldrig sett något såhär illa, säger han.

Samtidigt är kvinnan som körde bilen del av en annan anmälan. En av männen i supporterskaran har anmält föraren för vårdslöshet i trafik och kroppsskada, enligt anmälan har han blivit påkörd och fått ont i armen.

Polisen kommer att försöka reda ut de två ärendena under måndagen.

– Nu ligger det på utredningsavdelningen som tar tag i det här imorgon, vi ska reda ut vad som hänt, säger Magnus Söderqvist stationsbefäl på Boråspolisen.

Att det blir rörigt i trafiken vid fotbollsmatcher hör inte till det ovanliga säger Magnus Söderqvist.

– Vad jag förstår går supportrar ofta i gatan och hindrar fordonen och det är troligtvis i den här situationen som meningsskiljaktigheter har uppkommit.