Superspelet: Boråsaren satsade över 250 000 på Trump-seger

STOCKHOLM Artikeln publicerades
Foto:Privat

När stora delar av omvärlden reagerar med bestörtning gör en boråsare tummen upp.

Valet av Donald Trump gör Christian Skoglund, 28, drygt 600 000 kronor rikare.

Det krävdes en insats på totalt 255 000 kronor men när de pengarna nu kommer tillbaka från olika spelsajter till cirka 3,5 gånger pengarna så finns det förstås ingen anledning att ångra sig.

I somras bestämde han sig för att satsa på Trump.

– Jag märkte under primärvalet att han vände allt som var emot honom till en styrka. Det gick inte att rå på honom på något sätt. Han har spelat efter helt andra spelregler, säger Christian Skoglund, som numera jobbar i Stockholm som affärslösningsarkitekt inom IT samt har ett eget onlinegamblingbolag på Malta.

Intresset för politik och betting är egentligen begränsat för Skoglund. Desto större är intresset för marknadsföring och spännande investeringar.

– Trump har dominerat media och Hillary från början till slut. Hillarys kampanj har handlat mycket om Trump medan Trump bara har pratat om sig själv. Det blev utklassning sett till hur mycket pengar båda har lagt ned. Det var ett geni inom marknadsföring mot en politiker.

Egna spaningar på hur folk reagerade och uttryckte sig på sociala medier bidrog till känslan att Trump skulle kunna ta hem det till slut.

Vad tror du att folk hade sagt förra veckan om de fått höra talas om någon som satsade en kvarts miljon på Trump-seger?

- Då kanske man skulle tänka att den här killen inte har alla hästar hemma. Men man får tänka på att det handlade om pengar som jag inte behövde. Jag har haft tur med lägenhetsförsäljningar i Göteborg och har hållit på med aktier. Oddsen var lite för bra – jag kände att det var minst en 50-50-chans. Jag gjorde en riskanalys och bedömde att det var en risk värd att ta.

Det blev en spännande valvaka för Christian Skoglund, som säger sig annars vara "totalt ointresserad" av politik. Det slutade med champagne hemma i soffan.

– I somras var jag säker på att Trump skulle vinna men i slutet var jag inte lika säker. Oddsen gick upp mycket efter skandalvideon med honom – då trodde jag att det var kört.

Har du fått blodad tand nu och kan tänka dig att satsa mer nu, exempelvis på politik eller melodifestivalen?

– Jag har alltid ögonen öppna för möjligheter att tjäna pengar så vem vet? Det kanske blir ett gött bett på Magnus Carlsson om det är bra odds.