TV: Tre månader kvar – så ser husen på Dammsvedjan ut inuti

Borås Artikeln publicerades

 

Till våren är de nya lägenheterna på Dammsvedjan färdiga. Men redan nu kan BT visa bilder inifrån nybygget.

Första maj öppnas dörrarna till nybygget på Brf Svedjehöjden, Dammsvedjan. Arbetet har pågått under ett års tid och totalt har man byggt 28 lägenheter. Alla utom tre är sålda. Intresset för lägenheterna var stort när man påbörjade försäljningen under 2017:

– Det var ett jättestort intresse, men sen kom det en dipp efter bankernas amorteringskrav. Det är klart att man vill ha sålt alla lägenheter från dag ett, men vi är inte oroliga, säger Andreas Klarström, säljare på HusArvid.

– Dammsvedjan och Kristineberg är områden som är attraktiva och på uppgång, fortsätter han.

Andreas Klarström, säljare Husarvid och Mattias Salomonsson, projektledare Serneke
Foto: Sanna Tedeborg
Andreas Klarström, säljare Husarvid och Mattias Salomonsson, projektledare Serneke

De nya ägarna kan snart känna lukten av nymålat. På första våning har man lagt parkettgolv och på vissa ställen har man spacklat. Bygghissen plingar i ett och kliver man över slangar och plåt ut på terrassen, i lägenheten högst upp, så har man en fin utsikt över Dammsvedjan.

– Grannarna som vi pratat med runt omkring är glada för att det byggs nytt, det har inte hänt så mycket på nästan 30 år här, säger Mattias Salomonsson, projektledare för Serneke.

– Byggnaden som låg här tidigare var ett rivningsobjekt, så det här blir ett lyft för området, säger Andreas Klarström.

Den största lägenheten är på runt 116 kvm och den minsta på 46 kvm. Den dyraste såldes för drygt 3 miljoner kronor.

– Från början hade vi planerat för 27 lägenheter, men vi tänkte om och delade en stor lägenhet i två, säger Andreas Klarström.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.