Tre män anhållna – bland annat för grovt bedrägeri

Borås Artikeln publicerades
Foto:Niclas Liljenby

Tre män anhölls under gårdagen misstänkta för försök till grov stöld samt grovt bedrägeri. Männen greps efter att iakttagelser gjort på ICA Maxi i Borås.

– Vi jobbar för fullt i ärendet just nu, säger Björn Wehlou, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

En av de misstänkta är i 40-årsåldern medan de båda andra är i 25-årsåldern. De stoppades i en bil när de var på väg ifrån ICA Maxi runt 13-tiden på måndagen. Vid det laget hade männen iakttagits en stund innan polis larmades. Polisen vill i nuläget inte gå in närmare på exakt vilka iakttagelser som kunde göras och av vilka personer.

– Det kan vi inte säga i nuläget. Det enda jag kan säga är att de misstänkta lämnade butiken varpå polis larmades och gripande så småningom kunde göras, säger Björn Wehlou, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

Männen anhölls senare på måndagskvällen efter förhör.

– Vi jobbar för fullt i ärendet just nu, säger Björn Wehlou, som inte kan gå närmare in på vad som stulits eller vilket värde stöldgodset uppgått i.

– Nej, inte mer än att det är pengar och eventuellt bankomatkort som vi befarar har stulits. Vi kan inte heller säga hur många som drabbats.