Två personbilar krockade i kurva – tre till sjukhus

Sparsör Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Klockan 18.43 på lördagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka på Paradisvägen strax utanför Sparsör norr om Borås. Två personbilar ska då ha krockat vid en kurva.

– Tre personer har fått föras till sjukhus med lindrigare skador, säger Mikael Rohmeé på räddningstjänsten i Borås.

Totalt ska det ha rört sig om fler än fyra personer, men några har klarat sig utan skador. Strax efter halv åtta lämnade räddningstjänst platsen, men polis var kvar och dirigerade trafik.

– Händelsen är inte rubricerad som brott utan det ska ha varit en olyckshändelse, säger Robert Cleverup, stationsbefäl på polisen i Borås.

Efter krocken blev två personer kvarsittandes i vardera bil av säkerhetsskäl och sade sig ha nackont. Räddningstjänst var där och säkrade olycksplatsen.

– Vi hjälpte en person ta sig ut med en speciell bår. En säkerhetsåtgärd helt enkelt, säger Mikael Rohmeé.

Olyckan ska ha skett på Paradisvägen, som ligger i slutet på Hybergsvägen precis innan Sparsör norr om Borås. En bil landade i en trädgård, och den andra stod olyckligt till på vägen enligt räddningstjänst och polis. Men båda bilarna har under kvällen kunnat bärgas från platsen.

– Det var väldigt dåligt väglag, och så var det lite kurvigt i backen just där, sade Peter Apelqvist.

Båda bilarna har under kvällen bärgats, och enligt polisen ska trafiken nu rulla igen. Personskadorna ska vara ”lindriga” enligt polis.