Tonåring misstänkt för tio sexbrott i Borås – kan vara vuxen

BORÅS Artikeln publicerades
Foto:Jan Pettersson

Den 15-åring som i helgen tros ha ofredat sju kvinnor i centrala Borås misstänks för ytterligare tre liknande incidenter.

Under tisdagen kan han begäras häktad – men först måste polisen kunna bestämma mannens ålder.

– De första uppgifterna vi fick sa att han var i 15-årsåldern, men andra uppgifter säger att han kan vara betydligt äldre än så, säger utredningsbefälet Jan Johansson.

Under tisdagen kommer åklagaren behöva ta beslut om att begära honom häktad eller inte för brotten. Innan dess måste man dock kunna bestämma mannens ålder.

– Åldern är ganska avgörande inför eventuell häktning. Är han under 18 krävs det ganska mycket för att häkta honom. Samtidigt har vi här tio fall av sexuella ofredanden och ett rån som han misstänks för. Det är en ganska gedigen samling brott.

BT har tidigare skrivit om tafsandet som inträffade på ett flertal platser i centrala Borås under helgen. En av de sju utsatta kvinnorna är i 15-årsåldern.

– Att bli utsatt för ett sådant här brott upplevs så klart som väldigt obehagligt. Vi kan erbjuda samtalsstöd för de offer som känner att de behöver det, säger Jan Johansson.

Utöver helgens incidenter misstänks alltså mannen för ytterligare tre liknande brott som även de inträffade i centrala Borås tidigare under året.

Dessutom ska den misstänkte ha rånat Pool house i Pallashuset på en flaska sprit i november i fjol.

– En anställd uppmärksammade stölden och försökte stoppa honom. Då ska han ha försökt slå sig fri och därför klassas brottet som rån i motvärnsfallet.