Tjuvar länsade gymtillverkare på datorer

Borås Artikeln publicerades
Tjuven eller tjuvarna tog sig in via ett fönster på CL Fitness.
Foto: Lars-Åke Green
Tjuven eller tjuvarna tog sig in via ett fönster på CL Fitness.

Under natten har tjuvar slagit till mot CL fitness som säljer gym-maskiner. Det är dock inte gym-maskinerna utan företagets datorer som tjuvarna plockat på sig.

04.41 fick gick larmet i CL fitness lokaler på Sandared. När polispatrullen kom till platsen, visade det sig att tjuvarna tagit sig in genom att krossa ett fönster.

– Det har tillgripit en massa datorer, det är oklart hur många, säger Joakim Danz, stationsbefäl på Boråspolisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

– Alla våra jobbdatorer har stulits, sex av sju fungerande datorer, och det drabbar vår verksamhet fruktansvärt mycket eftersom vi använder en del av datorerna för att programmera gymmaskinerna, säger Pelle Larsson, lagerchef på CL Fitness.

Under förmiddagen fick lagerchefen upprätta ett provisoriskt kontor ute i lagret och arbeta på en äldre dator som lämnats kvar.

– Jag får inte gå in på kontoret förrän polisen varit här och gjort en undersökning. Vi har backup på det mesta, så vi ska snart vara igång igen, säger Pelle Larsson.

Tjuven eller tjuvarna hade släpat fram en lastpall till fönstret för att kunna ta sig ut och in samt använt ett tungt järnrör för att slå sönder rutan till företagets kontor, ett kraftigt treglasfönster. På väg in och ut hade en dator trampats sönder och ett flertal privata och personliga saker blev också förstörda under inbrottet, bland annat kläder och glasögon.

CL Fitness var inte enda platsen där datortjuvar slagit till i natt. Strax efter midnatt gick ett inbrottslarm i en företagsbyggnad på Viaredsvägen i Borås.

– Tjuvar har brutit upp dörrar till ett antal kontor och stulit ett flertal datorer, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för brottet och det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Även på Viaredsvägen fick ett företag påhälsning. Också här tog sig tjuven eller tjuvarna i via ett sönderslaget fönster.
Foto: Lars-Åke Green
Även på Viaredsvägen fick ett företag påhälsning. Också här tog sig tjuven eller tjuvarna i via ett sönderslaget fönster.