JUST NU: Telefonproblem lösta – men ett problem kvarstår

Borås Artikeln publicerades

Tele2:s har haft stora driftproblem som drabbade teleoperatörens alla kunder under dagen.

Borås Tidning påverkades av problemet och det var svårt att komma fram på tidningens telefonnummer.

Vid 15-tiden på tisdagen meddelade Tele2 att problemet var löst – åtminstone nästan.

Under måndagen hade teleoperatören Tele2 stora störningar på nätet som påverkade både företags- och privatkunder. Vid 20.30-tiden meddelade Tele2 att problemet var löst.

Men under tisdagen kom problemen tillbaka – något som också drabbade Borås Tidning.

"På grund av en driftstörning kan du uppleva problem att koppla upp röstsamtal. Vi arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt", skrev bolaget på sin sajt.

Problemet har också lett till att SOS Alarm inte kunnat höra vissa inringare som försökt nå dem, och därför uppmanat inringare att ta ut sitt sim-kort om de inte kan nå fram.

Vid 15-tiden uppgav Tele2 att de problem med telefonin som operatören haft sedan tisdagsmorgonen i stort sett är lösta. Men vissa problem återstår.

– All trafik fungerar nu förutom den mot Telenor, så vi jobbar tillsammans med dem för att lösa det. Vi kommer att börja analysera och utvärdera felet när vi återgått till hundra procents funktionalitet, säger Tele2:s presschef Louise Ekman till TT.

 

Fakta

Så kan du ta kontakt med BT

Om du inte når fram på våra telefonnummer skicka istället ett mail.

Redaktionen: tipsa@bt.se

Kundtjänst: kundtjanst@bt.se

Visa mer...
Foto: Janerik Henriksson/TT

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.