Swift puts väck från sociala medier

Musik Artikeln publicerades
Foto:John Salangsang

Har man hundratals miljoner följare märks det om man raderar sina konton på sociala medier. Det är precis vad Taylor Swift har gjort, vilket har orsakat ett smärre kaos bland världsstjärnans fans.

Taylor Swifts konton på Twitter, Facebook, Tumblr och Instagram har plötsligt försvunnit. Även den som går in på den amerikanska popstjärnans hemsida möts endast av en svart bakgrund, och bland hennes miljontals följare spekuleras nu det i om hon blivit hackad.

De flesta verkar hålla för troligt att det rör sig om att ny musik är på gång, och att Swift därför vill återlansera sig själv på sociala medier. Att hon skulle släppa något nytt är inte bekräftat, men det har gått tre år sedan senaste skivan "1989", och de första singlarna från hennes tre senaste album har släppts just i augusti. Att hon nyligen återvände till Spotify med sin musik tolkas också som ett tecken på att något nytt är på gång.

Swift är en av världens största profiler på sociala medier, med över 85 miljoner följare på Twitter och 102 miljoner följare på Instagram. Hon har dock hållit en låg profil den senaste tiden, samtidigt som hon vittnat i en uppmärksammad rättegång mot dj:n och radioprofilen David Mueller. Popstjärnans vittnesmål under rättegången har hyllats av många, och i veckan slog domstolen fast att Mueller gjorde sig skyldig till sexuella övergrepp då han lyfte upp hennes kjol och tafsade på henne 2013.

Swift hade krävt ett skadestånd på en symbolisk dollar, och i ett uttalande efteråt tackade Swift "alla som känner sig tystade av sexuella övergrepp" och sade att hennes förhoppning är att "kunna hjälpa dem vars röster också borde höras".