Sverige: Sex personer omkom i trafikolycka

Olyckor Artikeln publicerades
En malmbil har frontalkrockat med en personbil. Olyckan, som krävde sex liv, inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.
Foto: Maria Engström-Andersson
En malmbil har frontalkrockat med en personbil. Olyckan, som krävde sex liv, inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.

Sex personer omkom i en olycka mellan en lastbil och en minibuss i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun. Samtliga omkomna satt i minibussen.

De kommer från ett utomnordiskt land och är födda på 1990-talet. Ytterligare en person satt i minibussen men denne klarade sig med lindriga skador.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd men svårt chockad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger arbetsgivaren att föraren får stöd av företagets personalavdelning.

Olyckan skedde före klockan två under natten mot lördagen. Båda fordonen var kraftigt demolerade och har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.