Stort intresse för unik utbildning på Viskastrand

Borås Artikeln publicerades
Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet gläds åt intresset för skolans nya utbildning.
Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet gläds åt intresset för skolans nya utbildning.

Den nya beteendevetarlinjen på Viskastrandsgymnasiet blev full till sista plats.

Nu öppnar gymnasiechefen för att utöka antalet platser till nästa år.

I december berättade BT att Viskastrandsgymnasiet planerade för en ny unik linje – beteendevetenskap med inriktning mot uniformsyrken såsom polis och försvarsmakt, inom skolans samhällsprogram.

Utbildningen är högskoleförberedande och intresset för den var stort när skolan anordnade öppet hus i slutet av förra året.

När färska siffror från antagningsenheten Sjuhärad nu presenteras står det klart att intresset hållit i sig.

38 personer har angett utbildningen som sitt förstahandsval. 30 personer, hälften tjejer och hälften killar, har antagits vilket innebär att den nya utbildningen är full. 22 personer väntar på reservlistan.

”Vi ser framför oss att kanske kunna utöka på något sätt nästa år om det här går bra.”

Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet är nöjd.

– Jätteroligt. Det är alltid lite pirrigt när man ska starta någonting nytt men vi har tittat på detta under ganska lång tid, funderat på vad för teoretiskt program vi skulle kunna starta och vad vi vet att vi är bra på – jo yrkesprofiler.

Han fortsätter:

– Samtidigt är det aldrig roligt när alla inte får sitt förstahandsval men det är alltid svårt att veta hur man ska dimensionera första året. Men vi ser framför oss att kanske kunna utöka på något sätt nästa år om det här går bra.

Intresset förpliktigar, menar Kaj Sandgren.

– Vi ska göra allt i vår makt för att leverera en bra utbildning tillsammans med våra samarbetspartners Försvarsmakten, polishögskolan och Kriminalvården, bland annat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.