Stora regnmängder i Sjuhärad – hus vattenskadade

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Regnet ställer till det för Sjuhäradsborna. Under lördagsmorgonen har ett flertal larm kommit om gällande vattenskador i fastigheter.

Trafikredaktionen har gått ut med varningar om att det förekommer stora vattensamlingar på vissa vägsträckor i regionen.

Under natten har det enligt SMHI fallit drygt 28 millimeter regn i Borås. Det har lett till problem i trafiken och för flera husägare.

Vattenmassor har samlats på flera vägar och en villa på Norrmalm i Borås och en i Ulricehamn har översvämmats av de stora regnmassorna.

– Vi har varit på plats på båda ställena med pumpar för att försöka få ut vattnen, säger Jan Kuusisto som är inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänsförbund.

Det finns dock en risk att fler hus har drabbats av översvämningar under natten.

– Vi får se om vi får in fler larm nu när folk vaknar, säger Kuusisto.

Under lördagdsmorgonen fortsätter larmen komma in om vattenskador på flera områden i Sjuhärad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.