Stal på Åhlens – virade in bytet i sjal

Borås Artikeln publicerades

Vid femtiden i eftermiddags noterade en civilklädd väktare som befann sig på Åhlens att en av kunderna var intresserad av ett stort antal solglasögon.

Efter att helt öppet ha plockat med sig en näve solglasögon, fortsatte mannen tlil damavdelningen. Där plockade han på sig två mössor och virade raskt in alltihop i en stor sjal, även den från affären. Med byltet innanför jackan, klev han ut ur affären och kunde gripas av den civilklädde väktaren. Enligt väktaren är mannen i 25-årsåldern.

–Det var ett riktigt klumpigt tillvägagångssätt den tjuven hade. Men kommer det inte någon som har för avsikt att inte betala för sig kan man ganska snabbt avgöra det. På hur de rör sig, på vad de tittar på. Som väktare märker man ju sånt, säger väktaren som befann sig på platsen.

Polisen anlände till Åhlens 17.31 och en anmälan om stöld har upprättats. Totalt uppgick varornas värde till 3189 kronor. Enligt inre befäl Jan Eliasson var det dock aldrig aktuellt att ta med mannen till polisstationen.

– Om en person exempelvis erkänt stölden på plats och återlämnar godset eller om det inte finns några skadeståndsanspråk, då är det inte alltid de behöver gripas, säger han.