Speed skriver avtal med Alingsåsföretag

Borås Artikeln publicerades
Speed group får en ny, långsiktig kund och utvecklar i samband med det ett automatiserat lager i Göteborg.
Foto:Kollage, Speed/BT
Speed group får en ny, långsiktig kund och utvecklar i samband med det ett automatiserat lager i Göteborg.

Boråsföretaget Speed group har skrivit avtal med Luna i Alingsås om logistikverksamhet. Samtidigt går man över till automationslösning i lagret i Göteborg.

Speed group är ett av Borås största företag. Nu växer man än mer när man får uppdraget att ta hand om företaget Luna AB:s logistikhantering. Luna har huvudkontor i Alingsås och även verksamhet i Ulricehamn och tillhandahåller varumärken och koncept inom verktyg, maskiner och förnödenheter.

I samband med affären kommer Speed också att investera i en automatiserad lagerhantering i Göteborg, en ”autostore”, vilket enligt företaget ökar flexibiliteten och effektiviteten. Automationslösningen gör det möjligt att optimera lagerytorna och skapa en snabbare hantering.

– Vi är enormt stolta över att ett så välrenommerat och framgångsrikt bolag som Luna AB gett oss förtroendet som samarbetspartner för sin logistikhantering, säger Peter Nilsson, vd på Speed group.

– Investeringen i en Autostore är otroligt spännande och kommer göra Speed Group till den första 3PL-aktören som investerar i en Autostore i Norden. Effektiviseringen kommer ge oss konkurrensfördelar som vi tror kommer stärka vår position på den svenska marknaden.