SMHI:s besked om midsommarvädret i Borås

Borås Artikeln publicerades

Soligt dagarna före och uppehåll dagen efter – men midsommarafton ser ut att bli en blöt och kall tillställning i Borås, enligt SMHI.

– Det är fortfarande lite tidigt att säga säkert, men det ser inte så ljust ut i nuläget. Det verkar tyvärr gå åt det regniga hållet i Borås, säger meteorologen Sandra Andersson.

Tisdag, onsdag och torsdag spås bjuda på mycket sol men under fredagen väntas regnmoln komma in västerifrån och medföra omkring 4 millimeter nederbörd under dagen.

– Det blir kanske inte ihållande regn men en del skurar. Sedan har det nog till stor del passerat till lördagen. Och resten av Sverige ser ut att få mestadels uppehåll så vill man undvika regn på midsommarafton är Västra Götaland fel del av landet, säger Sandra Andersson.

Förra året kunde boråsarna njuta av sol och en maxtemperatur på 25,8 grader, men i år är prognosen satt till blygsamma 14 grader. Enligt Sandra Andersson kan man dock förmodligen ändå räkna med något högre noteringar under fredagen.

– Det är när det regnar som temperaturen sjunker så om det är uppehåll kan det nog ändå gå upp till 18-19 grader, säger hon.

Prognosen är ungefär densamma för hela Sjuhärad.