Skjutning i Malmö – två livshotande skadade

Malmö Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson/TT

Tre män är skadade efter en skottlossning i en föreningslokal i Malmö. Två av dem har livshotande skador, enligt Region Skåne. Bakgrunden till skottlossningen ska ha varit ett bråk med en oinbjuden gäst, uppger ett vittne för DN.

De två männen med livshotande skador är i 20-årsåldern respektive 25-årsåldern. Den tredje skadade är en tonårspojke, han har lindriga skador.

Flera personer ringde polisen och larmade om skottlossningen strax innan klockan sex på söndagsmorgonen, enligt polisens sajt.

Händelsen ska ha skett i Föreningarnas hus, som ligger i stadsdelen Sofielund, enligt Sydsvenskan. Mellan 70 och 100 personer tog sig ut ur lokalen efter skottlossningen. När polisen kom dit ska situationen ha varit kaosartad och polisen fick flytta på skadade för att ambulanspersonal skulle kunna hjälpa dem, enligt tidningen.

– Jag kan inte kommentera det, men det är klart att väldigt många personer var mycket upprörda och chockade. Då kan det bli stökigt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till Sydsvenskan.

Ett vittne – som ska ha varit inne i lokalen där det pågick någon slags tillställning – berättar för Dagens Nyheter att en oinbjuden man kom dit innan skottlossningen och att det då uppstod ett gräl. Den oinbjudne lämnade lokalen, men återkom senare ihop med en annan man.

– Den andra mannen frågar vem det är som har bråkat och skrek ”Vem slog min bror?”, sedan tar han fram en pistol och skjuter fyra gånger i taket. Sedan riktar han pistolen mot människorna och skjuter. Tre personer träffades, säger vittnet till DN.

Vid akutmottagningen på sjukhuset i Malmö finns poliser.

– Det är en rutin vi har vi sådana här händelser, eftersom det ofta samlas anhöriga som är upprörda vid akutmottagningen, säger Anna Göransson till Expressen.

Vid niotiden är platsen fortsatt avspärrad i väntan på polisens tekniker, enligt polisens sajt. Polisen genomför förhör och knackar dörr, och undersöker om det finns kameror i området som kan ge information. Antalet gärningsmän är oklart och också hur den/de försvann från platsen. Ingen person är gripen.