Sjösten lämnar riksdagen

Borås

Moderaten Ulf Sjösten kommer att hoppa av sitt uppdrag som riksdagsledamot.

Artikeln publicerades 19 juni 2008.

På tur till riksdagen står Cecilie Tenfjord-Toftby.
– Jag har också hört ryktet, och Ulf har ju pratat om det, men så länge Ulf inte har avsagt sig uppdraget så kan jag inte säga att jag är på väg till Stockholm, säger Cecilie Tenfjord-Toftby.

Ulf Sjösten ville igår inte kommentera uppgiften om att han är på gång att avsäga sig sitt uppdrag i riksdagen.
– Jag uttalar mig inte om det idag, sade Ulf Sjösten på telefon från Stockholm.

Han satt i möte med finansministern när Borås Tidning nådde honom. Riksdagsveckan har varit hektisk, inte minst på grund av omröstning om FRA-lagen och debatten om finanspolitiken.

Ulf Sjösten sitter för närvarande i finansutskottet. Han är också ekonomisk-politisk talesman för moderaterna i riksdagen. I förra valet var han den ojämförligt mest kryssade riksdagskandidaten från Södra Älvsborg.

Privata skäl
Enligt vad Borås Tidning erfar är det privata skäl som gör att Ulf Sjösten väljer att kliva åt sidan mitt i valperioden.

Boråsaren Cecilie Tenfjord-Toftby står som nummer tre på den moderata riksdagsvalsedeln. Hon arbetar idag som politiskt sekreterare för moderaterna i Västra Götalandsregionen. Hon sitter också bland annat som ersättare i kommunstyrelsen i Borås.

Cecilie Tenfjord-Toftby kom tvåa efter Sjösten i moderaternas provval inför valet 2006, men fick kliva åt sidan för Jan Ericson från Ubbhult när nomineringsstämman sagt sitt om valsedlarna, men nu ser det alltså ut som att hon ändå får chansen.

– Det finns bara en person som kan ge besked om det idag och det är Ulf själv, säger Tenfjord-Toftby och fortsätter:

– Men det är ju klart, jag har ju sagt att händer det något är jag redo. Självklart har jag ambitionen att sitta i riksdagen annars hade jag inte ställt upp på riksdagslistan.