S och mp i storgräl

Borås
Foto:
Foto:

Socialdemokraterna och miljöpartiet ses tillsammans i rikspolitiken.
I Borås bråkar de om utebliven ungdomsrabatt i kollektivtrafiken och extrapengar till miljövänliga kommunala fordon.

Artikeln publicerades 22 november 2007.

Det tände till rejält i budgetdebatten mellan miljöpartiet och socialdemokraterna. Ulf Olsson (s), oppositionsråd, och Per Carlsson (s) anklagade miljöpartiet för att i det praktiska arbetet inte säga ja till miljöförbättringar.
– Ni hade kunnat vara en kraft i miljöarbetet, sa Ulf Olsson från talarstolen.

Miljöpartiets gruppledare Tomas Eriksson sade efteråt i en kommentar:
– Rent taktiskt förstår jag att de försöker misskreditera oss genom att verka bättre än vi i de frågor som våra väljare prioriterar.

Sexpartimajoritetens beslut att inte införa ungdomsrabatt inom kollektivtrafiken är inget som miljöpartiet egentligen är belåtet med.
– Och när det gäller extrapengarna till servicekontoret så betackar jag mig för att de ifrågasätter vårt miljöengagemang, det tycker jag är lumpet, sa Tomas Eriksson.

Det är så typiskt socialdemokraterna att lägga ett marginellt bättre förslag för att framstå som bättre, påpekar Tomas Eriksson.
– Jag tycker att det är roligt att debattera med Tomas, för han är en duktig debattör, sa Ulf Olsson. I grund och botten har vi ett stort hopp om miljöpartiet och därför känner jag en viss besvikelse när de inte lever upp till våra förväntningar.

Ulf Olsson fortsatte:
– Miljöpartiet måste ta ansvar för de beslut som fattas.

– Vi tar ansvar för de kompromisser som partiet gör. Belöningen är att vi får se vår politik bli verklighet, kontrade Tomas Eriksson.