Rycker upp rötterna efter 60 år på Göta

Viskafors Artikeln publicerades
Delägaren Malin Emilsson ser positivt på att flytta verksamheten till Viskafors efter nära 60 år på Göta.
Foto:Niclas Liljenby
Delägaren Malin Emilsson ser positivt på att flytta verksamheten till Viskafors efter nära 60 år på Göta.

Efter nära 60 år på Göta har nu Wedbergs blommor hittat nya lokaler i Viskafors.

"Vissa av våra gamla stamkunder har redan hittat hit", säger delägaren Malin Emilsson.

I slutet av 50-talet slog Wedbergs blommor upp portarna i sina tidigare lokaler på Varbergsvägen i stadsdelen Göta. Nyligen valde man att rycka upp sina rötter och börja om på nytt. Den nya butiken ligger på samma väg, men orten är nu i stället Viskafors.

– Vi kände att våra lokaler på Göta började bli gamla och att det kunde vara läge att tänka nytt. Samtidigt fick vi ett erbjudande från några som ville ta över lokalerna. Då passade vi på och hittade det här stället, säger delägaren Malin Emilsson.

Tillsammans med sin man Stefan driver hon verksamheten som alltså varit i rullning i Borås under cirka 60 år. De har därmed haft ett antal trogna kunder som nu får ta sig utanför stan för att handla.

– Vissa av våra gamla stamkunder har redan hittat hit, det är jättekul att se att de följer med oss ut hit. Och självklart är det många nya ansikten som dyker upp. Många här verkar uppskatta att en blomsterhandel öppnat i orten, innan vi kom fanns ingen liknande verksamhet, säger Malin Emilsson.

Det gjorde det däremot för 50 år sedan då hennes farfar drev blomsterhandel några hundra meter från barnbarnets nuvarande butik.

– Det är så klart lite lustigt, nu fortsätter vi på vad han började, skrattar Malin.

I de nya lokalerna väljer det att även satsa på inredning och presentvaror.

– Det är svårt att göra en bra vinst om man bara säljer blommor. Dessutom tror vi att eftersom det inte finns mycket liknande varor här ute blir det här uppskattat. Framöver kommer vi även ta in lite kaffe och te av finare kvalitet.