Borås dyraste lägenhet är såld

Borås Artikeln publicerades

Nu har Borås absolut dyraste lägenhet sålts. Den ska byggas ska på toppen av Pallashuset. För närmare fem miljoner i insats och nästan 10 000 i månadsavgift får köparen 167 kvm mitt i stan.

Den lägenheten ligger på plan 7 och köparen får utsikt över både stadsparken och Sandwalls plats. Alla 40 bostäderna som ska byggas på toppen av det gamla varuhuset har sålts rekordsnabbt – på mindre än sju veckor.

– Redan efter en vecka var 35 lägenheter sålda, säger Karin Holmerin som är marknadsansvarig på Järngrinden. Förklaringen tror hon ligger i det unika läget.

Inflyttning blir det senhösten 2016. Men att taklägenheterna i Pallashuset är sålda, innebär inte att chansen att flytta in i nybyggt mitt i centrum är borta. På sikt ska parhästarna Cernera och Järngrinden som genomför projektet tillsammans, också uppföra höghuset intill med 33 våningar och 150 till 180 lägenheter.

– Lägenheterna har lockat en bred målgrupp, säger Catharina Andersson, säljansvarig mäklare för Pallas Roof på Fastighetsbyrån i Borås. Köparna kommer från hyresrätter, bostadsrätter och villor.

Och åldern varierar, de yngsta är under 30 och de äldsta är omkring 75 år. Bland köparna finns också barnfamiljer.

I dagsläget är låneräntorna låga och det finns inget amorteringstvång. Hur det ser ut om ett år, när inflyttningen är aktuell, vet ingen.

– Vi går alltid igenom kostnadskalkylen med kunden, säger Catharina Andersson, och vi har tagit höjd på räntan, eftersom ingen vet vilka beslut som kommer.