Rånförsök i Borås – man hotades med kniv

Borås Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen har under natten sökt med spårhundar i centrala Borås. Detta efter att en man blivit hotad av fyra maskerade män.

Fyra maskerade gärningsmän försökte råna en ensam man på Västerlånggatan i Borås, sent under måndagskvällen. Enligt polisen ska minst en person varit beväpnad med kniv.

– De här personerna hotar honom med kniv. Men han lyckas freda sig och springer sedan från platsen. Vi har haft flera patruller ute och även satt in spårhundar för att försöka hitta gärningsmännen, säger Aki Kononen stationsbefäl vid polisen i Borås.

Mannen ska inte ha fått några fysiska skador av händelsen. Vid klockan 01.30 var ingen gripen för brottet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.