Rån i butik på Sjöbo – tre maskerade män lämnade platsen

Borås Artikeln publicerades

Vid 20.30-tiden under fredagen ska tre maskerade och beväpnade män ha rånat en butik på Sjöbo. En 15-årig kille sitter anhållen misstänkt för brottet.

De tre maskerade männen ska ha hotat butiksägaren med kniv och pistol och tvingat till sig dagskassan. Efter det ska männen ha försvunnit från platsen till fots.

Den moped som de anlände till butiken på ska de ha lämnat kvar och har nu tagits i beslag av polisen.

– Det är oklart vad de fått med sig, men det verkar vara ett fullbordat rån, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl hos polisen i Borås.

Ingen av de tre maskerade männen kunde gripas på platsen och polisen sökte efter dem under kvällen.

Senare, under natten till lördagen, har en 15-årig blivit anhållen misstänkt för inblandning i rånet.

– Han har hörts men han säger inte så mycket egentligen, men vi jobbar vidare i ärendet, säger Jakob Westerling, jourhavande förundersökningsledare hos Boråspolisen.

Vet man än hur mycket som har försvunnit från butiken?

– Det vågar jag inte svara på, men det ska röra sig om en hel dagskassa och tobaksvaror, säger Jakob Westerling.

Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

På lördagskvällen hade polisen ännu inte gripit några fler i ärendet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.