Räddningstjänsten har ryckt ut till pepparkaksbrand

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild.

Räddningstjänsten larmades till Hedvigsborg efter att en pepparkaksburk tagit fyr.

Strax efter klockan två på torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en pågående brand på Ulvensgatan på Hedvigsborg. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att det var en pepparkaksburk som börjat brinna.

– Det var en brand av liten dignitet. Det var en boende som tänt spisen, men precis bredvid den stod en pepparkaksburk som fattade eld. Det har inte blivit något utvecklad brand, men det har varit rökutveckling i lägenheten, säger Bo Sandström som är inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten fick ventilera ut röken från lägenheten. Ingen kom till skada i samband med branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.