Prisad för sin moped: ”Det är som att vinna EM”

SJÖMARKEN Artikeln publicerades
Daniel Carlsson med sin moped Red Spinner.
Foto: Oscar Eriksson
Daniel Carlsson med sin moped Red Spinner.

Daniel Carlsson fortsätter att kamma hem priser för sin handbyggda moped. Under söndagen, på Essens motorshow, fick han ta emot det finaste av dem alla

– Det är som att vinna EM, säger Daniel Carlsson.

Daniel Carlsson har, enligt egna beräkningar, lagt ner närmare 600 timmar hemma i verkstaden i Sjömarken för att få mopeden, med namnet Red Spinner, färdig.

Och nu har han fått lön för mödan.

Red Spinner har utsetts till bästa moped både på Elmias motormässa i Jönköping och förra helgen i Malmö på Bilsports motorshow.

Men inget går upp mot söndagens utmärkelse:

Bästa moped på Essens motorshow, Europas största bil- och mc-mässa.

– Det är skitfränt och blir liksom inte större. Det är som att vinna EM, säger Daniel Carlsson till BT.

Red Spinner belönades även med publikens pris. Med tanke på att mässan drar närmare en halv miljon besökare smäller det förstås också högt.

Tyvärr hade han inte möjlighet att närvara personligen.

– Nej, jag hade snöjour och var tvungen att stanna hemma. Men jag fick hjälp med transporten till och från Tyskland, säger Daniel Carlsson, som äger och driver ett trädgårds- och anläggningsföretag i Borås.

Bil- och mc- och mopedbyggandet är Daniels stora hobby. Genom åren har han byggt 20 bilar och ett tiotal motorcyklar och mopeder.

Har du några nytt projekt gång?

– Ja, men det är hemligt än så länge. Men tanke är att få något färdigt till Elmia-mässan under påsken.

Bästa moped vid Essen motorshow väger tungt. Att Daniel Carlssons moped även vann publikens val gör inte helgen sämre för Sjömarkenbon.
Bästa moped vid Essen motorshow väger tungt. Att Daniel Carlssons moped även vann publikens val gör inte helgen sämre för Sjömarkenbon.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.