Poliser attackerades med stenar och raketer

Borås Artikeln publicerades
Foto:Lennart Magnusson

Ungdomar på Hässleholmen kastade sten och raketer på Boråspolisen i går kväll.

Det hela inträffade efter att personal på fritidsgården känt sig hotad och tryckt på överfallslarmet.

Inga poliser skadades under det våldsamma upploppet då ungdomar gick till attack, men stämningen var både hotfull och aggressiv.

Det hela hade sin upprinnelse i att personalen på fritidsgården tyckte att aktiviteterna gått över styr därinne och bestämde sig för att tömma och låsa lokalerna före normal stängningstid, klockan 21.00.

– När de väl lyckats få ut ungdomarna och stängt dörrarna, blev stämningen hätsk. De utkörda personerna bestämde sig för att slå eller trycka in dörrarna och ta sig tillbaka in i lokalerna, berättar Thomas Andersson, inre befäl på Boråspolisen.

De lyckades i sina intentioner, och personalen där inne kände sig hotad – och tryckte därför på överfallslarmet.

– Under tiden som våra patruller var på väg till platsen hade personalen lyckats få ut de stökiga personerna igen. Och när vi kom fram riktades aggressionerna mot oss, säger Andersson.

Raketer avfyrades och stenar kastades mot poliserna. Dock kom ingen till skada.

Det ska ha rört sig om ett 15–20-tal ungdomar som var med i upploppet som startade runt 20.50 och pågick i ungefär en timme.

– Vi gjorde inga frihetsberövanden. Men efter samtal med personalen på fritidsgården har vi en hel del att jobba på och vi har fått en bild av vad som föregick händelserna, säger Andersson.