Polisens plan för övervakningskameror försenas

Borås Artikeln publicerades
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Boråspolisen planerade att sätta upp 55 övervakningskameror i utsatta områden i Borås. Men nu rapporterar SVT Väst att projektet försenas.

BT skrev senast i november om de 55 kamerorna som ska sättas upp på Hulta, Hässleholmen och Norrby. Då hade AB Bostäder gett klartecken till att kamerorna kan sättas upp på deras fastigheter.

Polisen hoppades på att kamerorna skulle sitta uppe redan i januari, men nu rapporterar SVT Väst att projektet försenats och att kamerorna beräknas sitta uppe först i april.

– Det har blivit fördröjt av olika anledningar. Det är tekniska delar. Vi siktar på att vara i gång i april förhoppningsvis, säger kommunpolis Anders Cronehag till SVT Väst.

Arbetet med övervakningskamerorna är ett led i Polismyndighetens kameraprojekt, särskilt inriktat mot omfattande kameraövervakning av särskilt utsatta områden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.