Polisen följer upp nya tips

Borås Artikeln publicerades

Polisen har natten till lördagen fått in nya tips om vad som kan ha hänt den man i 20-årsåldern som hittades död i parkeringshuset på Distansgatan i går.

Mannen är sedan tidigare identifierad och skadorna visar att han kan ha utsatts för mycket kraftigt våld.

Polisens tipsmottagare har varit tillgängliga hela natten, och man har fått in flera tips som kommer att följas upp under lördagen.

– I dag ska man fortsätta att knacka dörr och kolla av en del tips som har kommit in. Det blir mycket jobb med det i dag, för att se om det kan ge någonting. I övrigt är det inget nytt, vad jag har fått reda på, utan man jobbar vidare i hög takt, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Den avlidne mannen bodde inte på Hässleholmen utan var skriven i en annan del av kommunen och har tidigare förekommit i utredningar om misshandel och stöld.

På fredagseftermiddagen hävdes avspärrningarna och garaget där mannen påträffades är åter öppet som vanligt.

– Vi har haft lite fler poliser än vanligt i området under natten. Men vad jag vet har det varit lugnt och bra, säger Peter Adlersson.

Det var vid halvfem i fredags morse som mannen hittades av en person som skulle till jobbet. Kroppen låg på ett av mellanplanen i det stora p-garaget på Hässleholmen. Polisens tekniker visade stort intresse för en trappa som förbinder olika plan och säkrade också spår vid infarten till det översta däcket.

Det kan inte ha varit en olyckshändelse?

– Det är en förundersökning om mord alternativt dråp, vilket vi fortfarande arbetar efter. Sedan får vi se vad rättsläkare och andra säger, svarar Peter Adlersson.

När den döde påträffats så spärrades ett stort område av längs Åsvägen och efter Distansgatan upp till vändplatsen vid infarten till parkeringsdäcket.

– Det är otäckt om unga människor råkar så här illa ut. Klimatet har blivit tuffare och de menar jag inte bara här utan i hela Sverige, sa en man som bott på Hässleholmen i många år.

– Det känns som om det kan hända en massa saker utan att någon reagerar eller vågar berätta om man sett något, sa en ung tjej.

I går kväll höll fritidsgården Hässlehus öppet som vanligt till 23.30. Men inte bara för ungdomar utan även alla andra invånare i området var välkomna dit.

På lördagar brukar den vara stängd, fast denna lördag blir det öppet mellan 11 och 18.

– I sådana här situationer försöker vi alltid från kommunen att erbjuda en plats dit folk kan komma och prata, säger Rita Johansson, chef för stadsdel Öster

Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med personer som sett eller hört något under natten, framförallt kring Distansgatan men även i andra delar av Hässleholmen.

Den som har gjort iakttagelser kan ringa 114 14.