Kommunen kan inte nå ut med viktig information

Borås Artikeln publicerades
Foto:Erik Jullander

Företaget Teracom som äger masten skickade en lastbil, på väg till Borås med extra sändare för att kunna sända från en beredskapskanal, P4.

Exakt när sändningarna kan komma igång i FM-nätet igen är oklart.

– Vi jobbar på så fort som möjligt, men som det ser ut hoppas vi att vi att man kan höra P4 Sjuhärads sändningar igen någon gång på förmiddagen, säger Marcus Hartmann, presschef för Teracom.

P4 Sjuhärad sänder annars som vanligt på webben och i appen SR Play.

Även utsändningen från P1, P3 och tv-kanaler i marknätet har slagits ut i Sjuhäradsområdet.

Boxer skriver på sin hemsida att hela deras utbud, såväl fri-tv-kanaler som andra marksända kanaler ligger nere.

Vet ni mer vad som ligger bakom att masten har knäckts?

– Vi har personal på plats som undersöker vad som ligger bakom, men innan vi har något konkret att gå ut med vill jag inte spekulera.

Under måndagsförmiddagen gick Borås stad ut med ett meddelande på sin hemsida. Där nämns problemen med radiosändningarna och att kommunen kommer ha begränsad möjlighet att nå ut med viktiga meddelanden till allmänheten.

Dock kan man fortsatt lyssna via nätet och även P4-stationerna Göteborg (101,9), Halland (101,3), Gävleborg (103,8), Skaraborg (100,3) och Jönköping (105,8).

Kommunledningen är informerad om händelsen och får fortlöpande information. Några störningar i kommunens verksamheter ska dock inte finnas.

Kommunstyrensens ordförande Ulf Olsson (S) skriver på Facebook att han är bekymrad över att kommunens vägar till allmänheten begränsats: